افتتاح نخستین کارخانه نوآوری داروئی کشور در تبریز
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر دهقانی فیروزآبادی دراین آیین گفت: امروز در این مجموعه شاهد مولدسازی واقعی و استفاده مناسب از تجهیزات و امکانات هستیم.
وی با تاکید بر حمایت از عرضه محصولات دانش بنیان اظهار کرد: انتظار میرود حمایت از جوانان کشور، شرکتهای دانش بنیان و عرضه محصولات دانش بنیان در این کارخانه مورد پیگیری جدی قرار گیرد.
وی افزود:با وجود اینکه در نقاط مختلف کشور کارخانه نوآوری تاسیس شده است اما در این مجموعه شاهد تمرکز در حوزه دارو هستیم که در نوع خود نوآوری و ابتکار خیلی خوبی است .
وی همچنین گفت: با توجه به توان فنی که آذربایجان شرقی و تبریز در بحث صنعت ماشین سازی وصنعت دارو دارد امیداوریم شاهد اتفاقات جدیدی در این عرصه باشیم وبه امید خدا پیرو این بازدید حمایت هایی به شکل گسترده از شرکت ها انجام شده و خود این ساختمان به یکی از مراجع خوب برای شرکت های دارویی تبدیل شده و عمل کند.
دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: امیدواریم با کمک شرکت های دارویی بنام این استان اعتبار مالیاتی تضمین شده ای در نظر گرفته شود تا بتوانند در حوزه توسعه خود هزینه کنندچرا که این مهم می تواند به پیشرفت این حوزه کمک کند.
دکتر پرویز شهابی معاون تحقیقات وفناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در تشریح این کارخانه گفت: امروز برای اولین بار در کشور شاهد افتتاح کارخانه نوآوری داروئی کشور هستیم که هدف این کارخانه نوآوری این است که تمام نیازهای داروئی کشور که از طرف کارخانه های داروئی ویا معاونت غذا ودارو احصاء می شود به این
کارخانه ارجاع شده و در اینجا هسته های فناور و مسئله محور تشکیل می شود.
وی گفت: اعضای این هسته ها دانشجویان نخبه دانشگاه ها که از رشته های مختلف که در ساخت دارو ورود دارند بوده و راهنماهایی برای هر هسته از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز بخصوص اساتید دانشکده داروسازی و مراکز تحقیقاتی وکارخانه های دارویی استان تعیین شده حضور دارند و کمک می کنند که برای مشکل پروپزال طراحی می شود و این پروپزال در قالب یک طرح به اجرا درآمده و در مدت 9ماه این مشکل حل شده و محصول اولیه تولید می شود که این محصول هم می تواند در کارخانه داروئی وارد خط تولید شود و یا فرد فناور در قالب شرکت دانش بنیان نسبت به تولید انبوه آن اقدام کند.
دکتر شهابی افزود: این کارخانه در واقع دارای 38 دفتر هست که 16 کارگاه تولید مواد اولیه داروئی وتعدادی مواد شیمیایی طراحی می شود ، یک کارگاه پایلوت تولید فراورده های داروئی داریم ،یک فضای اشتراکی اساتید ودانشجویان جهت اشتراک گذاری طرح ها وایده ها دارند، یک خط تولید داروهای دامپزشکی است که هم اکنون نیاز استان را پوشش می دهد وپتانسیل پوشش دهی کل کشور وبلکه در آینده نه چندان دور صادرات داروهای دامی را نیز داراست و چهار کارخانه بزرگ و مطرح داروئی استان دراین کارخانه دارای دفتر هستند .
وی افزود: فعالیت در این مجموعه بر مبنای طرح شهید احمدی روشن خواهد بود که در بحث دانشجویان متمرکز است و هدف این است که نیازهای دارویی استان و کشور دراین مرکز تبدیل به محصول شده و به کارخانه های دارویی جهت تولید تحویل داده می شود.
این کارخانه در محل پاستور قدیم تبریز مابین شریعتی و لاله زار واقع است که درسال 67 بعنوان مرکز تولید شربت های داروئی فعالیت داشته و در ادامه بعنوان مرکز تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بوده که با انتقال این مرکز به محل دیگر در مساحت حدود یک هکتار فعالیت خود را از امروز رسما آغاز کرد.
شایان ذکر است دکتر شقایق حقجوی جوانمرد رئیس مرکز راهبردی فناوریهای همگرا، دکترعابدین خرم استاندارآذربایجان شرقی، دکتر بهمن نقی پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز و جمعی از اساتید و مسئولین استاتی نیز معاون رییس جمهور را در جریان این مراسم همراهی می کردند.